Background Image

Laatste nieuws Cattery Luysternie

Laatste nieuws

F-nest Best in Show in Schiedam

Wat een leuke dag vandaag in Schiedam bij Felikat. Het was vrij rustig en de sfeer was zo leuk en gemoedelijk! Ideale omstandigheden dus voor een nestkeuring van ons F-nest met Fabio lo Coco, Faith Hill, Forest, Flame of Hope en Francesca's.

Zo mooi om alle kittens weer bij elkaar te hebben. Wat fijn om te zien hoe alle kittens zo goed terecht zijn gekomen en wat een leuke karakters ze hebben. Hier doe je het allemaal voor! En dan nog eens best in show worden ook. Wij zijn apetrots!

Mooie afsluiter voor Kenzo in Schiedam

Kenzo is op 16 en 17 december 2017 voorlopig voor het laatst naar een show geweest, ditmaal de Felikat Show in Schiedam. En wat een afsluiter. Samen met zijn 5 nakomelingen. Hoe spannend was dat?!

En hij nam afscheid met een paar knallers. Zijn nakomelingen werden tijdens de nestkeuring Best in Show. Maar hij overtrof ook zichzelf. Maar liefst beide dagen werd hij unaniem uitgeroepen tot Best in Show. Wow!

Nu even een half jaartje rust. Kenzo is voorlopig helemaal klaar en zijn 2 kids (Flame of Hope en Forest) kunnen eerst lekker uitgroeien tot stoere Britten.

Bèbè is moeder!

Bèbè begon gisterenavond op dag 68 aan haar bevalling. Ze deed het echt super. Tweede kitten werd helaas dood geboren en na een uur persweeen voor nummer 3 kon ze niet meer.

Werd dus helaas een spoedkeizersnede. Het bleek dat er nog een dode kitten was, die voor de andere kittens de weg naar buiten blokkeerde. Gelukkig werden er nog 4 kittens gezond ter wereld gebracht. Ze had er dus uiteindelijk 7. Gelukkig mag ze voor haar 5 bolletjes gaan zorgen. Twee harlekijntjes zijn sterretjes geworden. Ze doet het heel goed.

Trots op haar.

Laura behaalt ook de titel International Champion

Na haar eerste titel in oktober van dit jaar heeft Laura nu ook haar tweede titel behaald. Op de eerste dag van de Internationale kattententoonstelling van Felis Belgica in Herselt (België) haalde Laura haar derde CACIB-punt mag zich daarmee Internationaal Kampioen noemen.

 

Kenzo SUPREME CHAMPION!

Op 10 en 11 juni 2017 tijdens de Internationale kattenshow van Mundikat in Almere gehouden. had Kenzo nog maar 2 punten nodig voor zijn titel SUPREME CHAMPION. En dat heeft hij voor elkaar gekregen. Het was voor Kenzo een fantastisch weekend, want naast het behalen van 2x Excellent 1 werd hij ook nog eens tweemaal Best In Variëty (BIV) én tweemaal genomineerd voor Best in Show (BIS). 

Maar niet alleen Kenzo heeft het enorm goed gedaan. Want ook Bibi en Dana waren voor het eerst mee op show. Allebei haalden zij hun eerste punten.

Enorm trots op onze kanjers!

Kenzo nu Groot Internationaal Kampioen!

Tijdens de Internationale Kattenshow in Boxtel heeft Kenzo zijn laatste CAGCIB-punt gehaald. Hij mag zich nu dus Groot Internationaal Kampioen noemen. 

Natuurlijk zijn we enorm trots op onze kanjer!

Ook Biagiotti Laura behaalt haar eerste titel [Champion]

Tijdens de Internationale kattententoonstelling in Groningen heeft onze Laura haar derde CAC-punt en daarmee haar titel Champion behaald.

Het was keurmeester Bobby Funk die haar tweemaal een CAC-punt heeft toegekend (Schiedam en Groningen). Hierdoor was in Groningen een tweede keurmeester in naam van Stephanie Serrai nodig om het keurrapport mede te ondertekenen. Tussen deze twee keuringen in was het Nathalie Smits-Peelen die, eveneens in Groningen, Laura een tweede punt toekende. Tijdens de volgende show in Rijswijk (13 november 2016) mag Laura dus in de kampioensklasse worden ingedeeld.

Namen E-nest gekozen

Vandaag hebben we onze keuzes gemaakt voor de namen van de 5 heerlijke bolletjes van Bèbè. Deze zijn geworden:

 • Estée Lauder Luysternie
  Harlekijn blauw poesje
  BSH a 02 62
 • Ed Hardy Luysternie
  Bicolour blauw katertje
  BSH a 03
 • Esmé René Luysternie
  Bicolour blauw poesje
  BSH a 03
 • Everlast Luysternie
  Bicolour blauw katertje
  BSH a 03
 • Evyan Luysternie
  Bicolour blauw katertje
  BSH a 03

Bekijk het nestje en de foto's!

Kenzo Internationaal Kampioen!

Maar liefst 2 maanden na het behalen van zijn kampioenstitel mogen we Kenzo alweer Internationaal Kampioen noemen. Kenzo zelf is er helemaal ondersteboven van...

Op 3 achtereenvolgende showdagen wist Kenzo zijn 3 benodigde CACIB-punten te behalen. Vanuit Zandvliet (België) door keurmeester Joeri Vanrusselt (BE), via Schiedam door keurmeester Bobby Funk (DE) en uiteindelijk Groningen door keurmeester Nathalie Smits-Peelen (NL) vergaarde Kenzo de benodigde punten. Tijdens de show in Groningen kreeg Kenzo zelfs een nominatie voor Best in Show. 

Wij zijn, net als Kenzo zelf, enorm trots op hem!

 • 1
 • 2